NYHEDER FRA UDLANDET:
Canadiske forskere fra Mcmaster University hævder i et nyt studie, febernedsættende medicin øger risikoen for smitte andre. Studiet er publiceret i tidsskriftet Proceedings of the Royal Society B. Det skriver forskning.no.
Forskernes beregninger viser, at febernedsættende medicin, som aspirin og lignende, er ansvarlig for titusindvis af ekstra smittede og tusindvis af dødsfald hvert eneste år i Nordamerika.
Forskerne peger på to årsager til, at medicinen øger smitterisikoen.
For det første dannes der færre bakterier, når feberen får den syges temperatur til at stige, end hvis temperaturen havde været konstant. Og da febernedsættende medicin får temperaturen til at falde, danner den syge flere bakterier, og vedkommende har dermed større chance for at smitte andre.
For det andet tager folk i højere grad på arbejde, når de har taget febernedsættende medicin, da de jo så føler sig mere raske. Det øger selvsagt også risikoen for at smitte andre.
Læs også:
Danske forskere laver ny vaccine mod tuberkulose
Revolution i bekæmpelse af virusinfektioner
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
aa