KORT NYT FRA DANMARK:
Et nyt forskningsprojekt ved DTU Veterinærinstituttet skal belyse hemmeligheder gemt i kroppens celler, som kan indeholde svaret på, hvorfor nogle har så svært ved at blive gravide ved kunstig befrugtning. Det skriver instituttet i en pressemeddelelse.
I dag ligger succesraten for kunstig befrugtning i Danmark kun omkring 14 procent, og det håber forskerne bag projektet at kunne forbedre, skriver DTU Veterinærinstituttet.
Udvælgelsen af de bedste befrugtede æg – embryoer – sker i dag ved hjælp af simpel mikroskopi, men den metode mener forskerne ikke tager ikke højde for de cellulære signaler om sygdom og sundhed, som embryonet sender ud til sine omgivelser.
Forskerne på DTU vil derfor undersøge, hvilken rolle mikroRNA, som er med til at styre cellernes funktioner, spiller i udviklingen af embryonet.
Planen er at udvikle en metode, der via en mikroRNA-profil kan forudsige chancen for, at et embryon vil kunne udvikle sig rigtigt og blive et levedygtigt foster.
Læs også:
Mindre kunstig befrugtning vil koste Danmark dyrt
4D-mikroskop skal forbedre kunstig befrugtning
Enebørn skal sikre Kinas globale succes
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ks