KORT NYT FRA DANMARK:
Det strategiske forskningsråd uddeler i dag omkring 200 millioner til danske forskningsprojekter, der beskæftiger sig med sundhed og fødevarer. Det skriver DSF i en pressemeddelse.
Blandt modtagerne er et projekt på Molekylær Medicinsk Afdeling ved Aarhus Universitet, der skal forbedre tarmkræftscreeninger. De får tildelt 20 millioner kroner.
Læs også: Tarmkræftscreeninger skal ikke længere være lort
Et andet projekt fra Københavns Universitet, som skal undersøge, hvordan madens struktur har betydning for mæthedsfornemmelsen. Projektet skal både hjælpe overvægtige, men også undervægtige.
Læs også: Ny mad skal gøre overvægtige hurtigere mætte
Desværre har forskningsrådet dog måtte afslå langt flere ansøgninger om forskningsmidler, end der var penge til at efterkomme.
Direktør Kim Krogsgaard, der er næstformand i programkomiteen for individ, sygdom og sundhed, beklager, at man i år har kunnet bevilge under 4 pct. af det beløb, der var søgt om.
»Det har været en meget svær udvælgelsesproces, fordi vi har siddet med så mange ansøgninger, det havde været godt for Danmark at kunne støtte,« siger han i en pressemeddelelse.
De glæder sig dog over de projekter, som er blevet valgt.
»Både kvalitet og relevans er helt i top i år,« siger direktør Lars Hinrichsen, der er formand for programkomiteen for sundhed, fødevarer og velfærd, og som peger på, at alle bevillinger har en stærk international involvering og næsten alle meget stærke samarbejder med virksomheder i ind- og udland.
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ams