KORT NYT FRA UDLANDET
Christoffer Columbus opdagede Syd- og Nordamerika i 1492, og herefter kom europæerne og befolkede det stort set uberørte land. Det er velkendt skolelærdom for de fleste, mens få ved, at der i Amazonas regnskov boede mennesker længe før europæerne slog sig ned.
Det hævdes fortsat, at der var tyndtbefolket i den tætte regnskov, men ny forskning anslår, at millioner af mennesker havde sit liv her længe før den opdagelsesrejsende Christoffer Columbus i 1492 stødte skibssnuden mod land. Det skriver forskning.no.
»Fremskrivninger om fødevareproduktion bakker op om et estimat om, at mindst otte millioner mennesker boede i Amazonas i 1492. Dette studie hævder, at Amazonas, forud for europæisk erobring, ikke var mindre socio-kulturelt mangfoldigt eller folkerigt end andre tropiske skovområder i verden,« skriver det brasiliansk ledede forskerhold i studiets konklusion.
Forskerne har gennemgået studier over emnet fra forskellige fagområder, og analyser af fødevareafgrøder, jord og udbredelsen af sprog.
Udover estimatet om, at der boede otte millioner mennesker i Amazonas, da europæerne kom, viser forskningen, at der er fundet spor af menneskelig aktivitet i den sydamerikanske jord, som kan dateres hele 6000 år tilbage.
Det nye studie er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Royalsocietypublishing.org.
Læs også:
Mystisk link mellem folk fra Sydamerika og Australien
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
sbv