Mysteriet omkring korncirkler er måske ikke længere helt så stort. I hvert fald mener en amerikansk forsker, at hele cirkusset kan forklares ved hjælp af ren og skær fysik.
Richard Taylor, som er professor i fysik ved University of Oregon, har i magasinet Physic’s World fremsat en teori om, at noget så dagligdags som GPS’er og mikrobølgeovne kan bruges til at frembringe de store kunstværker. Noget knap så dagligdags som lasere kan også spille en rolle, mener han. Det skriver LiveScience.
Igennem tiden har eksisteret mange teorier om, hvor korncirklerne stammer fra – ufoer og andre overnaturlige kræfter er ofte nævnt i den sammenhæng. De første korncirkler blev rapporteret i 1970’erne, og de er siden blevet observeret over det meste af verden.
‘Mikrobølger kan lave korncirkler på en nat’
Richard Taylor mener også at kunne forklare, hvorfor en korncirkel kan blive dannet på bare en enkelt nat, og hvordan de kan være så detaljerede. Ifølge forskeren skulle bølgerne fra en mikrobølgeovn være nok til at nedlægge afgrøder lynhurtigt, fordi bølgerne simpelthen får kornet til at falde sammen.
Den påstand bliver ifølge LiveScience bakket op af et andet forskerhold, som tidligere har vist, at de ved hjælp af håndholdte magnetroner fra mikrobølgeovne og et 120 volt-batteri har kunnet efterligne den skade på afgrøderne, som man ser i en korncirkel.
Din mikrobølgeovn kan måske bøje korn
Den danske planetarieleder på Steno Museet i Aarhus, Ole J. Knudsen, som også er tilknyttet Aarhus Universitet, er positiv over for Taylors teorier.
»Det er rart, at han forsøger at komme med en plausibel forklaring på disse mærkelige forekomster. Der er ingen tvivl hos Taylor om, at korncirklerne er menneskeskabte, og det er der heller ikke hos mig,« siger Ole J. Knudsen.
Ole J. Knudsen ser god mulighed for, at mikrobølgeovne, GPS’er og lasere kan være en del af forklaringen på de detaljerede korncirkler.
Han foreslår for eksempel, at man ved at tænde og slukke en transportabel mikrobølgesender mange gange på ét sted vil kunne bøje kornene uden at knække dem og på den måde bygge et billede, som i forvejen er inddelt i billedfelter, op pixel for pixel. Han understreger dog, at det fortsat blot er teorier.