Verdens mest sjældne gorilla fanget på video
Der findes kun 250-300 af dem i verden, og det er aldrig før lykkedes at filme dem i deres naturlige omgivelser - 'Cross River'-gorillaerne. Nu har en kamerafælde i Cameroun i Afrika fanget ikke mindre end otte på video.

For første gang i historien er ’Cross River’-gorillaen blevet fanget på video af en kamerafælde.

Den stærkt udrydningstruede gorillaart er ekstremt menneskesky og stikker stort set altid af, så snart den får færten af mennesker.

»Man kan forske i disse dyr i årevis uden nogensinde at se snuden af en gorilla,« siger Christopher Jameson, leder for Takamanda Mone Landscape Project, til LiveScience.

En abe mangler en hånd

Fakta

’Cross River’-gorillaen lever kun i bjergskovene, der strækker sig på grænsen mellem Cameroun og Nigeria i Afrika.

»Disse billeder er de første, vi nogensinde har set af ’Cross River’-gorillaen, som opfører sig normalt i sit eget habitat,« siger Christopher Jameson.

Videoen viser en abeflok på otte individer, som slentrer gennem skoven. Tempoet er langsomt og behageligt, indtil en stor gorilla løber mod kameraet og slår sig på brystet lidt over et minut inde i videoen.

Omkring 1:08 kan man på videoen se en gorilla, som mangler en hånd. Skaden, der ser ud til at være helet, kan være forårsaget af en illegal jægers fælde, oplyser videoens producent Wildlife Conservation Society.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Det sker