Verdens mest sjældne gorilla fanget på video
Der findes kun 250-300 af dem i verden, og det er aldrig før lykkedes at filme dem i deres naturlige omgivelser - 'Cross River'-gorillaerne. Nu har en kamerafælde i Cameroun i Afrika fanget ikke mindre end otte på video.

For første gang i historien er ’Cross River’-gorillaen blevet fanget på video af en kamerafælde.

Den stærkt udrydningstruede gorillaart er ekstremt menneskesky og stikker stort set altid af, så snart den får færten af mennesker.

»Man kan forske i disse dyr i årevis uden nogensinde at se snuden af en gorilla,« siger Christopher Jameson, leder for Takamanda Mone Landscape Project, til LiveScience.

En abe mangler en hånd

Fakta

’Cross River’-gorillaen lever kun i bjergskovene, der strækker sig på grænsen mellem Cameroun og Nigeria i Afrika.

»Disse billeder er de første, vi nogensinde har set af ’Cross River’-gorillaen, som opfører sig normalt i sit eget habitat,« siger Christopher Jameson.

Videoen viser en abeflok på otte individer, som slentrer gennem skoven. Tempoet er langsomt og behageligt, indtil en stor gorilla løber mod kameraet og slår sig på brystet lidt over et minut inde i videoen.

Omkring 1:08 kan man på videoen se en gorilla, som mangler en hånd. Skaden, der ser ud til at være helet, kan være forårsaget af en illegal jægers fælde, oplyser videoens producent Wildlife Conservation Society.

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk