Se en kæmpedinosaur blive samlet på ét minut
Statens Naturhistoriske Museum har fået leveret knoglerne til en kæmpe dinosaur i kasser. Se en imponerende timelapse-film, hvor de mange små og store knogler bliver formet til en flot dinosaur, på blot ét minut.

Knoglerne fra en 17 meter lang dinosaur står nu klar til at blive udstillet på Statens Naturhistoriske Museum. Knoglerne er cirka 150 millioner år gamle, og dinosauren har tilhørt arten Diplodocus longus, som på mere mundret dansk bliver kaldt 'langhalsen'.

»Det er fantastisk at kunne vise en så kæmpemæssig skabning frem på museet,« siger Hanne Strager, der er udstillingschef på Statens Naturhistoriske Museum.

Dinosauren har fået navnet Misty. Den blev fundet i 2009 i Wyoming, USA, og den blev fire år senere solgt til Statens Naturhistoriske Museum for 4,3 kroner.

LÆS OGSÅ: Kæmpe-dino er landet i København

Mange unikke genstande i dyrebar udstilling

Misty bliver hovedpersonen i udstillingen 'Det dyrebare'. Udstillingen tager udgangspunkt i de helt særlige genstande, som har ligget gemt i museets samlinger.

»Vi har 14 millioner genstande i vores samlinger, der er indsamlet af forskere på ekspeditioner til hele verden gennem mere end 400 år. Hver genstand har en unik historie, der fortjener at blive fortalt, så det har ikke været en let proces at udvælge genstandene til denne udstilling,« siger Joakim Engel, der er ansvarlig for tilblivelsen af 'Det dyrebare'.

'Det dyrebare' åbner 1. oktober på Zoologisk Museum i København.

Podcasten Brainstorm

Lyt til Videnskab.dk's podcast om hjernen, Brainstorm, herunder. Du kan også finde flere podcasts fra Videnskab.dk i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk