Se en kæmpedinosaur blive samlet på ét minut
Statens Naturhistoriske Museum har fået leveret knoglerne til en kæmpe dinosaur i kasser. Se en imponerende timelapse-film, hvor de mange små og store knogler bliver formet til en flot dinosaur, på blot ét minut.

Knoglerne fra en 17 meter lang dinosaur står nu klar til at blive udstillet på Statens Naturhistoriske Museum. Knoglerne er cirka 150 millioner år gamle, og dinosauren har tilhørt arten Diplodocus longus, som på mere mundret dansk bliver kaldt 'langhalsen'.

»Det er fantastisk at kunne vise en så kæmpemæssig skabning frem på museet,« siger Hanne Strager, der er udstillingschef på Statens Naturhistoriske Museum.

Dinosauren har fået navnet Misty. Den blev fundet i 2009 i Wyoming, USA, og den blev fire år senere solgt til Statens Naturhistoriske Museum for 4,3 kroner.

LÆS OGSÅ: Kæmpe-dino er landet i København

Mange unikke genstande i dyrebar udstilling

Misty bliver hovedpersonen i udstillingen 'Det dyrebare'. Udstillingen tager udgangspunkt i de helt særlige genstande, som har ligget gemt i museets samlinger.

»Vi har 14 millioner genstande i vores samlinger, der er indsamlet af forskere på ekspeditioner til hele verden gennem mere end 400 år. Hver genstand har en unik historie, der fortjener at blive fortalt, så det har ikke været en let proces at udvælge genstandene til denne udstilling,« siger Joakim Engel, der er ansvarlig for tilblivelsen af 'Det dyrebare'.

'Det dyrebare' åbner 1. oktober på Zoologisk Museum i København.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om påfugleedderkoppen, der er opkaldt efter fisken Nemo.