Sådan ser Jorden ud fra Mars
Mars-robotten Curiosity har taget et billede af Jorden fra overfladen af den røde planet, Mars.

Vi har alle set billeder af Jorden taget fra Månen, men hvordan vil Jorden egentlig se ud, når man står på overfladen af Mars?

Mars-robotten Curiosity har taget sit første billede af Jorden, og set fra overfladen af den røde planet, ligner Jorden en lille plet.

Dette billede blev taget 31. januar, mens Curiosity så på solnedgangen på Mars. Det viser ikke kun Jorden. Også vores måne kan ses som en lille plet ved siden af.

Mars-robotten Curiosity laver også andet på Mars

Dette er ikke det første billede, der er blevet taget af Jorden fra Mars' overflade. Mars-robotten Spirit tog i 2004 det første billede af Jorden fra overfladen af en anden planet. Der er også blevet taget en række billeder af Jorden fra rumsonder, der befinder sig endnu længere ude i rummet.

Curiosity landede på Mars i august 2012 og har siden da undersøgt vores naboplanet.

Blandt de store opdagelser har Curiosity set, at Mars engang havde flydende floder med vand, som vi mennesker ville kunne drikke.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk