Sådan ser Jorden ud fra Mars
Mars-robotten Curiosity har taget et billede af Jorden fra overfladen af den røde planet, Mars.

Vi har alle set billeder af Jorden taget fra Månen, men hvordan vil Jorden egentlig se ud, når man står på overfladen af Mars?

Mars-robotten Curiosity har taget sit første billede af Jorden, og set fra overfladen af den røde planet, ligner Jorden en lille plet.

Dette billede blev taget 31. januar, mens Curiosity så på solnedgangen på Mars. Det viser ikke kun Jorden. Også vores måne kan ses som en lille plet ved siden af.

Mars-robotten Curiosity laver også andet på Mars

Dette er ikke det første billede, der er blevet taget af Jorden fra Mars' overflade. Mars-robotten Spirit tog i 2004 det første billede af Jorden fra overfladen af en anden planet. Der er også blevet taget en række billeder af Jorden fra rumsonder, der befinder sig endnu længere ude i rummet.

Curiosity landede på Mars i august 2012 og har siden da undersøgt vores naboplanet.

Blandt de store opdagelser har Curiosity set, at Mars engang havde flydende floder med vand, som vi mennesker ville kunne drikke.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om billedet herunder, der viser tegn på en planets fødsel. Det gule knæk i midten menes at være stedet, hvor planeten er under dannelse.