Billeder fra Roald Amundsens dagligdag på Sydpolen
Fascinerende fotografier fortæller om det barske, men smukke liv for nordmanden Roald Amundsens 100 år gammel ekspedition til Sydpolen.

For hundrede år siden - 14. december 1911 - nåede den norske polarforsker og eventyrer Roald Amundsen (1872-1928) Sydpolen som det første menneske.

Det skete i et kapløb med tiden. En britisk ekspedition, ledet af Robert Scott, var på samme opgave og åndede konstant Amundsen i nakken. Men Roald Amundsen kom først frem.

Rejsen over isen foregik fra hans skib 'Fram', der lå til anker ved Sydpolens iskant. Undervejs tog ekspeditionens medlemmer fotografier med et kamera. Derfor har vi i dag et spændende indblik i den fascinerende ekspeditions fantastiske rejse over isen.

Du kan se de historiske fotografier i billedgalleriet herover.

De fleste af fotografierne stammer fra det nordamerikanske NOAA - National Oceanic and Atmospheric Administration, der overvåger udviklingen i havet og atmosfæren.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.