Unge Forskere går videnskabsamok på kæmpeudstilling
Finalen i talentkonkurrencen Unge Forskere vises for første gang som en stor udstilling i Forum, hvor du kan se de 100 deltageres projekter, samt 30 forskellige boder med spændende naturvidenskab.

Her ses nogle af semifinalisterne, som dystede i Odense, hvor 20 finalister blev udtaget til konkurrencen i Forum.
(Foto: Danish Science Factory)

Her ses nogle af semifinalisterne, som dystede i Odense, hvor 20 finalister blev udtaget til konkurrencen i Forum. (Foto: Danish Science Factory)

Biologisk hårfarvning, musikterapi mod tinnitus og en automatisk kaninfodermaskine. Det er bare nogle af de finaleprojekter, som i weekenden skal dyste om vinderpladserne i dette års talentkonkurrence Unge Forskere.

Unge Forskere er en årlig talentkonkurrence for elever fra grundskoler og ungdomsuddannelser, der kan deltage i konkurrencen med deres projekt inden for de tre forskellige spor:

  • Life science
  • Physical science
  • Technology

De 100 finalister, der er blevet fundet ved fem semifinaler i regionerne, skal 27.–28. april vise deres projekter frem i Forum på udstillingen 'Science i Forum', som er arrangeret af Danish Science Factory.

»Formålet med Unge Forskere er, at vi gerne vil skabe opmærksomhed omkring science, og det gør vi i år ved at afholde en større finale end nogensinde før i Forum, som vi for første gang åbner op for den brede offentlighed,« siger Estrid Brandorff, der er konsulent hos Danish Science Factory.

Vinderne kan komme til udlandet

De heldige vindere af talentkonkurrencen kan ikke kun gå fra Forum med æren. I år er der nemlig præmier for 250.000 kr. og den samlede vinder af hele konkurrencen modtager 25.000 kr.

Fakta

Science i Forum
Søndag d. 27. april kl. 13-17
Mandag d. 28. april kl. 9-13

Arrangementet er gratis.

»Vinderne får for det første anerkendelse og en masse penge, men derudover får de også mulighed for at deltage i internationale konkurrencer i for eksempel Kina og USA. Præmierne skal også ses som en platform til at komme videre med projektet, eller starte på nye,« siger Estrid Brandorff.

Prins Joachim står for præmieoverrækkelsen, der sker tirsdag 29. april ved et lukket arrangement. 

Unge Forskere får mere opmærksomhed

Finalen i Unge Forskere har tidligere fundet sted på danske universiteter, men i år er det blevet muligt at rykke arrangementet ind i Forum, hvor Danish Science Factory håber, at Unge Forskere vil få mere opmærksomhed.

»Vi håber, at der kommer en masse familier, som vil opleve projekterne samt de 30 udstillere, der vil vise en masse spændende science, og give et indblik i naturvidenskabens finurlige og forunderlige verden,« siger Estrid Brandorff.

Blandt udstillerne kan du finde Videnskab.dk, som blandt andet kan fortælle dig, hvor skarp du er til at genkende de danske dialekter. 

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det bizarre havdyr her.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk