Studie: Mennesker føler mere med hunde end mennesker

Annonce:

Vi mennesker elsker vores hunde. Ja, vi elsker dem måske højere, end vi elsker os selv.

Et nyt amerikansk studie, der er blevet publiceret i det videnskabelige tidsskrift Society & Animals, indikerer i hvert fald, at vi mennesker føler større sympati over for hunde, end vi gør for vores medmennesker, skriver sciencealert.com.

I studiet blev 240 deltagere præsenteret for nogle falske nyheder, der handlede om et overfald, der var gået ud over et menneske eller en hund.

I nyheden stod der, at offeret – menneske som hund – var blevet angrebet med et baseball-bat af en ukendt gerningsmand og var blevet fundet bevidstløs med et brækket ben og flere sår.

Deltagerne kunne læse den samme nyhed om henholdsvis:

  • En 1-årig baby
  • En 30-årig voksen
  • En hvalp
  • En seks-årig hund

Deltagerne blev derefter interviewet for at måle deres forskellige grader af empati.

Interviewene viste i følge forskerne, at deltagerne følte mest empati over for hvalpen, den ældre hund og babyen, mens de følte mindst empati med det voksne menneske.

Annonce:

Deltagerne følte lidt mindre empati over for den voksne hund end babyen, men de følte altså mere empati over for en voksen hund end et voksent menneske.

»Deltagerne så ikke deres hunde som dyr, men mere som en slags ‘babyer med pels’ eller familiemedlemmer på niveau med menneskebørn,« konkluderer forskerne i studiet.

fghs

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts