Om forfatteren

Anders Monrad Rendtorff

Associeret partner RelationsPeople, kommunikationsdirektør VL-grupperne og ekstern lektor på Institut for Management, Society and Communication, Copenhagen Business School

Anders Monrad Rendtorff er cand.scient.soc fra Roskilde Universitet og executive MBA fra CBS. 
Anders er i dag kommunikationsrådgiver og Associeret Partner i RelationsPeople, netværksdirektør i EGN Netværk Danmark og kommunikationschef for VL – Dansk Selskab for Virksomhedsledelse. Derudover er Anders bestyrelsesmedlem i K1 (Kommunikationsbranchens community for professionelle) og den danske repræsentant for EACD (European Association for Communication Directors). 
Anders har forestået medie- og budskabstræning af ledere, specialister og forskere i en årrække, og tidligere har han været kommunikationsdirektør i store danske virksomheder som BG Bank, Ericsson, Telia, Coloplast og Vestas.

Gitte Gravengaard

Ph.d., lektor i Kommunikation ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Københavns Universitet

Gitte Gravengaard er lektor, ph.d. i Kommunikation ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Københavns Universitet.
Gitte forsker og underviser i strategisk kommunikation, forskningskommunikation, kommunikationsrådgivning og journalistisk praksis på Københavns Universitet. Hun er samtidig forskningsleder på et større forskningsprojekt om kommunikationsrådgivning: Fremtidens Rådgiver. 
Gitte har arbejdet med forskningskommunikation i både teori og praksis siden 2003 og har i mange år afholdt kurser i forskningskommunikation for forskere på danske universiteter. Tidligere har hun i en række forskningsprojekter analyseret journalistisk praksis baseret på observationer af og interviews med journalister på de danske medieredaktioner.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Sådan kan forskere og journalister få et bedre samarbejde

BOGOMTALE: Hvis forskere vil begå sig i massemedierne, kræver det en bedre forståelse af de vilkår og idealer, journalister arbejder under.

journalister-og-forskere

I mødet mellem journalisten og forskeren kan der nemt opstå misforståelser, da de to arbejder ud fra vidt forskellige præmisser og idealer. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts