En kold fadøl klokken lidt over 10 på en mandag er måske ikke, hvad de fleste opfatter som en let formiddagssnack.
Ikke desto mindre var det hvad Videnskab.dk serverede for publikummet i medieteltet under Science in the City-festivalen. Skal der være festival, så lad der være festival.
Formiddagens første programpunkt omhandlede nemlig øl og dennes betydning for udviklingen af pH-skalaen.
»Når man vil brygge øl, har man brug for at kontrollere forskellige processer, for at vide om øllet udvikler sig som det skal. Hvis man kan måle pH-værdien, kan man sikre sig, at produktet smager godt,« forklarede professor Jürgen Wendland fra Carlsberg Academy.
\ Fakta
Daværende leder af Carlsberg Laboratoriums kemiske afdeling, professor S.P.L. Sørensen, der blev ansat som laboratoriets forstander i 1900 opfandt pH-skalaen i 1909.
Han kunne ligeledes bekræfte, at pH-skalaen blev opdaget i hjertet af Science in the City-festivalen, nemlig på Carlsberg i 1909. Det er blot et af de videnskabelige nybrud, som Carlsberg står bag.
Som det fremgår af videoen, blev der både smagt på øl og testet pH-værdi på en række forskellige øl.
Hvis du vil smage på mere videnskab, så bør du kigge ind i Videnskab.dk’s medietelt på Science in the City.