Resultaterne fra en ny kvalitativ undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet viser, at fokus på sund kost og fysisk aktivitet som redskaber til at fremme erhvervsskoleselevers trivsel kan have en positiv indflydelse på elevernes frafald, skriver food.dtu.dk.
Den nye undersøgelse peger i samme retning, som tidligere kvantitative undersøgelser på området.
Undersøgelsen indeholder gode råd til erhvervsskoler og andre uddannelsesinstitutioner, der ønsker at gå i gang med sundhedsfremmende tiltag for at fastholde eleverne.
Undersøgelsen viser, at de erhvervsskoler som prioriterer sundhedsfremmende initiativer højt og afsætter ressourcer til at integrere sundhed i skolens kultur, oplever tiltagene som succesfulde i forhold til at motivere eleverne og skabe opbakning fra lærere og elever.
På de skoler, som prioriterer de sundhedsfremmende initiativer, spiller skoleledelsen en afgørende rolle for, at arbejdet bliver en succes.
Ledelsen sidder med nøglen til at integrere projektet i skolens øvrige liv og kan tildele tid og ressourcer til aktiviteterne. Hvis erhvervsskoler ønsker at arbejde med sundhedsfremmende initiativer, skal skolerne være indstillet på, at det er tidskrævende at forandre indgroede vaner, og at det kræver ekstra ressourcer til udvikling.
LÆS OGSÅ: Politiker-pres får unge til at droppe ud