Om forfatteren

Andreas Munk Petersen

Klinisk lektor ved Institut for Klinisk Medicin, Hvidovre Hospital

Sofie Ingdam Halkjær

Ph.d.-studerende ved Hvidovre Hospital

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Mytedrab: Jo, vi er skabt til at kunne drikke mælk, men du behøver ikke en halv liter

BOGOMTALE: Komælk er ikke skadeligt, medmindre du er laktoseintolerant. Omvendt kan du sagtens få kalk nok uden at bælle en halv liter om dagen.

mælk produkter laktose genetik mad sundhed ernæring

Mælk har fået et dårligt ry de senere år, men vores maver har haft årtusinder til at vænne sig til laktose, så for langt de fleste er et glas mælk til havregrøden kun sundt. (Illustration: Andreas Erstling, Pinligt Selskab)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts