Forskeres svar på spørgsmål om tatoveringer
Hvorfor vælger nogle mennesker at lade sig tatovere, hvordan kan det være, at sorte tatoveringer kan modvirke hudkræft, og er det egentlig farligt at blive tatoveret? Følg livechatten med to forskere.

Tatovering til mindreårige og på hænder, hoved og hals er ulovligt i Danmark, men faktisk er det landets eneste regler om tatoveringer. Hvordan det kan være, kan du blive klogere på, når Videnskab.dk afholder livechat om tatoveringer med to forskere. (Foto: Shutterstock)

Tatovering til mindreårige og på hænder, hoved og hals er ulovligt i Danmark, men faktisk er det landets eneste regler om tatoveringer. Hvordan det kan være, kan du blive klogere på, når Videnskab.dk afholder livechat om tatoveringer med to forskere. (Foto: Shutterstock)

Flere og flere mennesker pynter i dag det kropslige lærred med farverige tatoveringer. Men er det farligt at blive tatoveret, og hvorfor er der egentlig så mange, der vil have blæk under huden?

De spørgsmål og mange flere kan du få svar på, når Videnskab.dk i dag, torsdag 10. december, fra kl. 13 til 14 afholder livechat med to forskere.

Jørgen Serup er professor og overlæge på tatoveringsklinikken på Bispebjerg Hospital. Professoren er Danmarks førende forsker i tatoveringer og sidder også i EU's ekspertgruppe, og han kan derfor både besvare på spørgsmål om lovgivning, risici og tatoveringskultur.

Bo Møhl sad sammen med blandt andre Jørgen Serup i Vidensråd for Forebyggelses arbejdsgruppe, som lavede rapporten ‘Tatovering - Helbred, risici og kultur’. Bo Møhl er professor ved Det Humanistiske Fakultet og Sexologisk Forskningscenter på Aalborg Universitet og kan særligt besvare spørgsmål om det selviscenesættende aspekt i at lade sig tatovere.

Du kan allerede nu stille dine spørgsmål ved at skrive til redaktion@videnskab.dk.

LÆS OGSÅ: Forsker: Danmark er et uland, når det gælder tatoveringsregler

 

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.