Voldtægtsramte kvinder er mere psykisk syge allerede inden voldtægten
Kilde: 
27 april 2012

Kvinder, der bliver udsat for voldtægt, kæmper ikke kun med problemer efter et overgreb. Ny forskning viser, at de også har langt flere psykiske problemer allerede inden voldtægten, hvis man sammenligner med deres jævnaldrende, der ikke har været udsat for voldtægt. Det skriver dr.dk.

Undersøgelsen er resultatet af et samarbejde mellem Center For Voldtægtsofre i Arhus og Videnscenter for Psykotraumatologi på Syddansk Universitet. Sammen har de sammenlignet kvindernes psykiske tilstand både før og efter med kvinder, der ikke har været udsat for voldtægt.

Forskningen viser endda, at risikoen for psykoser hos kvinder, der senere hen blev udsat for voldtægt, er 19 gange højere end kvinder der ikke udsættes for overgreb.

»Dem der er meget sårbare og har psykiske- og sociale problemer er ikke så gode til at passe på sig selv og udsætter sig måske for flere farer,« mener professor Ask Elklit der står bag undersøgelsen:

»Hvis man selv har problemer, så omgås man måske også nogen der også selv har problemer.«

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.