Sex én gang om ugen er nok til at gøre par lykkelige
Kilde: 
19 november 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Sex og lykke hænger sammen. Men man behøver ikke at dyrke sex mere end en enkelt gang om ugen for at opnå lykken. Sex mere end én gang om ugen har nemlig ikke nogen reel betydning for, hvor lykkelige vi er, viser nyt studie. Det skriver spsp.com.

»Vores resultater viser, at det er vigtigt at opretholde et nært og intimt forhold til sin partner, men man behøver altså ikke at have sex hver dag,« siger postdoc Amy Muise fra University of Toronto, som er hovedforfatter på studiet, i en pressemeddelelse.

Studiet er baseret på spørgsmål besvaret af mere end 25.000 amerikanere gennem fire årtier – både personer i og udenfor parforhold. Studiet er publiceret i tidsskriftet Social Psychological and Personality Science.

Hos singler fandt forskerne ingen sammenhæng mellem lykke, og hvor ofte den enkelte dyrkede sex. Det kan have at gøre med vigtigheden af den nære relation, mener forskerne.

Modsat hvad nogen måske ville tro, var der ingen forskel på, hvor ofte mænd og kvinder skulle have sex for at opnå samme niveau af lykke. Alder spillede heller ingen rolle.

Læs også:

Mænd, der tager del i de huslige pligter, har bedre sex

Sex og rødvin kan skærpe din hjerne

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

mft

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.