Mænd, der tager del i de huslige pligter, har bedre sex
05 november 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Sidder man som mand ofte i sin sofa og overvejer, hvordan man kan slippe fra at tage opvasken, svinge støvsugeren eller hænge vasketøjet op, kan det være, at man lige skal tænke sig om en ekstra gang.

Et nyt studie viser nemlig, at mænd, der tager det, deres partnere beskriver som en fair del af de huslige pligter, har mere og bedre sex med deres partner sammenlignet med mænd, som ikke hjælper med de traditionelt set ’kvindelige dele’ af de huslige pligter (så som tøjvask og opvask). Det skriver Medicalnewstoday.com.

Studiet, som er publiceret i tidsskriftet Journal of Family Psychology, modsiger tidligere studier, som ikke kunne finde nogen sammenhæng mellem husgerning og kvaliteten af sexlivet.

»Det (de tidligere resultater, red.) lød ikke korrekte i mine ører. Det passede simpelthen ikke med min intuition og baggrund som parterapeut,« siger professor ved University of Alberta i Canada Matt Johnson, som er en af medforfatterne på studiet, til Medicalnewstoday.

Resultaterne kan ikke vise, præcis hvor meget husligt arbejde, manden skal tage på sig. Det kommer meget an på det enkelte par, forklarer Matt Johnson.

»I et hvert forhold er der forskellige syn på, hvordan det huslige arbejde skal fordeles. Det kan være baseret på parrets forventninger til hinanden og måske deres viden om, hvordan det bliver gjort i deres omgangskreds,« siger han.

Læs også:

Sex og rødvin kan skærpe din hjerne

Hvorfor har vi lyst til sex?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

mft

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.