Så enige er forskerne faktisk om klimaforandringernes årsag
Kilde: 
21 maj 2013

Vi hører tit, at klimaforskere enige om, at klimaforandringerne er menneskeskabte. Men nu har vi fået tal på, hvor stor enigheden faktisk er, skriver guardian.co.uk.

97,1 procent af de videnskabelige artikler om klimaforandringer siger, at forandringerne er menneskeskabte. Det viser en ny undersøgelse af tusinder af peer-reviewede artikler i videnskabelige tidsskrifter.

Forskerne bag undersøgelsen kalder ’klima-skeptikernes’ videnskabelige biddrag for en »forsvindende lille andel« af den publicerede forskning. De kan derfor konstatere, at vi er meget tæt på, at det videnskabelige samfund er enigt om årsagen til klimaforandringerne.

Undersøgelsen har sammenholdt arbejdet fra omkring 29.000 forskere, der har offentliggjort 11.994 videnskabelige artikler.

Af de over 4.000 artikler, der tog stilling til årsagerne til klimaændringerne, hældte kun 0,7 procent – svarende til 83 artikler – til, at mennesker ikke er årsagen. 2,2 procent forholdt sig uafklaret.

Undersøgelsen er offentliggjort i tidsskriftet Environmental Research Letters.

LÆS OGSÅ: Klimaforandringer tog livet af Maya-civilisationen

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.