Kun få fede kan holde et vægttab
Kilde: 
21 juli 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Hvis først du har ramt en BMI på over 30, er chancerne for at blive normalvægtig igen meget små. Langt de fleste kan end ikke opretholde selv små vægttab. Det skriver Forskning.no.

Det er et studie fra King’s College London, der beretter om de dårlige chancer for varige vægttab hos fede mennesker. Forskerne har undersøgt 278.982 fede personer, som mellem 2004 og 2014 var blevet vejet mindst tre gange hos deres læge. Målet var at undersøge, hvor mange det lykkedes for at gå ned i vægt.

Studiet viste, at blandt de patienter, som havde en BMI på mellem 30 og 35, formåede kun én per 210. mand og én per 124. kvinde at blive normalvægtig.

For personer med en BMI over 40 formåede kun én per 1290. mand at blive normalvægtig, mens tallet for kvinder var én per 677 patienter.

Forskerne kan ikke sige noget om, hvorvidt patienterne i undersøgelsen faktisk prøvede at tabe sig, men de mener alligevel, at tallene understreger, hvor vanskeligt det er for fede mennesker at blive normalvægtige igen.

»Resulateterne antyder, at den måde, vi gør tingene på i dag, ikke virker. I hvert fald ikke for langt størstedelen af de fede patienter,« siger Alison Fildes, som er en af forskerne bag studiet, ifølge Forskning.no.

Læs også:

Fedme-epidemi skyldes hverken gener eller livsstil

Verdens største studie: Så tæt er sammenhængen mellem fedme og gener

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

mft

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.