Hvad skal der til, for at en exoplanet ligner Jorden?
Kilde: 
06 januar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:
Kun et lille antal exoplaneter har nogenlunde samme størrelse som Jorden og har nogenlunde den rigtige afstand til en stjerne for at vand kan være til stede? Forskerne har spekuleret over, om disse jordlignende exoplaneter vitterligt er bygget op på samme måde som Jorden. Det vil sige med en stenet overflade, en kerne af jern og måske med en smule vand på overfladen.

Nu tyder et nyt studie på, at disse exoplaneter netop er bygget op på denne måde og at der derfor kan være vand til stede på dem. Planeternes masse må dog kun være lidt mere end Jordens.

»Hvis vi skal finde virkelig jordlignende verdener, så skal vi fokusere på planeter, som er mindre end 1,6 gange Jordens masse, fordi de er de stenede verdener,« siger en af forskerne bag studiet Courtney Dressing til Sciencemag. Courtney Dressing er ansat på Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics i Cambridge.

Hun anvendte en såkaldt spectograf til at måle exoplaneternes masse. Studiet blev fremlagt på det seneste møde i American Astronomical Society i Seattle.

Læs også:

Exoplaneter kan dannes omkring dobbeltstjerner

Et år varer 80.000 år på mærkelig exoplanet

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ibp

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.