Helmuth Nyborg:UVVU er bare part i en venstreorienteret konspiration
Kilde: 
24 august 2012

Send Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredeligheds (UVVU) dom til alle andre end mig – mig interesserer den ikke længere, skriver eks-psykologiprofessor Helmuth Nyborg i en kronik i Jyllands-Posten som FORSKERforum omtaler.

I kronikken ‘Gå til akademisk modangreb‘ navngives en lang række personer og FORSKERforum – som samlet kaldes et "tæskehold". Anledningen er en aktuel klage over Nyborg som UVVU behandler:

»Værst er dog, at det nu er lykkedes tæskeholdene at omdanne UVVU til et ekkorum for usaglig venstreekstremistisk værdidebat med Aarhus Universitet, Danmarks Statistik, Fuskerforum og andre som nyttige idioter,« skriver Helmuth Nyborg blandt andet i kronikken.

Nyborg er indklaget for at have plagieret materiale fra Den Dansk Forenings statistiker Ebbe Vig og for forplumring af videnskabssamfundet . Nyborg mener dog, at UVVU skulle have afvist anklagerne.

Nyborg mener, at han er offer for en konspiration fra tæskehold, der ikke viger tilbage for "personoverfald, blokering af forelæsninger, systematisk misinformation af medierne og afskedigelser af anderledes tænkende".

»Det er lykkedes venstreorienterede at infiltrere universiteterne gennem store ansættelsesbølger i 1960-1970’erne. I dag ligger langt over halvdelen af dagens universitetsansatte politisk noget eller meget til venstre for midten,« skriver Nyborg.

Blandt det venstreorienterede tæskehold som Nyborg hænger ud er UVVU-klagerne og Fuskerforum samt AU-dekan Svend Hylleberg og AU-rektor Lauritz B. Holm-Nielsen, der ikke normalt beskyldes for at være venstesnoet.  

Nyborgs kronik øger spændingen om UVVUs afgørelse på sagen, som blev indbragt i efteråret 2011 og forventes afgjort om en måneds tid, efter at udvalget er færdig med en tidskrævende Penkowa-sag.

 

Læs også på Videnskab.dk

'UVVU-regler tillader offentlig hetz af forskere'

Hævntørst førte til UVVU-klage over Bente Klarlund

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.