Helmuth Nyborg kritiserer UVVU-dom
Kilde: 
27 august 2013

KORT NYT FRA DANSKE MEDIER:

Den forhenværende psykologiprofessor Helmuth Nyborg kritiserer Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU) og kalder udvalgets sagsbehandling »unfair og lemfældig«, skriver FORSKERforum.

Ifølge FORSKERforum står Helmuth Nyborg i en foreløbig vurdering fra UVVU  til at blive kendt uredelig, fordi han har refereret til FN-data, som ikke findes, ligesom han har holdt en medforfatter skjult – det vil sige gjort brug af en ’ghostforfatter’.

Helmuth Nyborg afviser dog i sit høringssvar UVVU-afgørelsen om, at han har handlet »forsætligt.«
Han insisterer ifølge FORSKERforum på, at hans FN-data faktisk findes og mener ikke, at hans ’ghostforfatter’ har spillet nogen særlig rolle for hans omstridte artikel.

Der er dog langt fra enighed i sagen, for på den anden side synes klagerne med psykologiprofessor Jens Mammen i spidsen, at selv om Nyborg tilsyneladende dømmes for de værste forseelser, så slipper han alligevel alt for billigt, skriver FORSKERforum.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer

lb

Læs også

Uenighed: Har Helmuth Nyborg forsknings-fusket?

Kaos i UVVU: Helmuth Nyborg-sag tager 15 måneder

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.