Generationerne efter den sorte død var sundere
Kilde: 
09 maj 2014

KORT NYT FRA UDLANDET
Den sorte død lagde med bylder og sorte pletter 30 – 50 procent af Europas befolkning i graven i det 14. århundrede.

Nu viser en undersøgelse af 600 skeletter fra Londons kirkegårde, at generationerne efter pesten var sundere. Det skriver BBC.

»Dette studie peger på, at selv i lyset af alvorlige trusler mod sundheden, såsom gentagne pestudbrud, var flere generationer af mennesker, der levede efter den sorte død, sundere end folk, der levede før epidemien,« siger Dr. Sharon DeWitte fra South Carolina University til BBC.

Sharon DeWitte undersøgte skeletterne, så hun kunne estimere aldersgrupper, fødselsrater og dødsårsager hos de middelalderlige londoner, der levede før og efter epidemien.

»Der er nogle meget tydelige forbedringer, både når man ser på demografien og på sundheden. Det kunne kun forekomme, fordi der var så mange mennesker, der døde,« siger hun til BBC.

Sundheden blandt efterkommerene blev ifølge BBC forbedret, fordi der blev mere plads og standarden af diæten blev hævet.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Plos One. 

Læs også:

Ny teori: Den Sorte Død udryddede dominerende gentype

Den sorte død blev nedkæmpet med lovgivning

Den sorte død kan have væltet det romerske rige

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.