Forskere: Spis som en japaner og lev længere
Kilde: 
23 marts 2016

KORT NYT FRA UDLANDET

Hvis du mangler en undskyldning for at indtage endnu mere sushi, så kommer der en her. Et nyt studie fra National Center for Global Health and Medicine i Tokyo viser, at en traditionel japansk diæt med rigeligt fisk fører til et længere liv. Det skriver Livescience.com.

Ifølge forskerne bag studiet havde voksne japanere, som følger landets retningslinjer for en sund kost, en 15 procent lavere risiko for at dø over en 15-årig periode.

Det særlige ved japanernes madvaner er, at de generelt spiser meget fisk, produkter med sojabønner og indtager meget lidt fedt. Og det spiller ifølge forskerne en central rolle for japanernes levetid.

»Vores resultater sammen med tidligere studier viser, at en diæt med et højt indtag af frugt og grønt og tilstrækkeligt indtag af fisk og kød kan nedsætte risikoen for at dø af kardiovaskulære sygdomme i østasiatiske befolkninger,« skriver forskerne ifølge Livescience.com.

Studiet beror på data fra mere end 36.000 mænd og 42.000 kvinder fra hele Japan. Alle havde ifølge forskerne udfyldt spørgeskemaer om deres sundhed sammen med informationer om deres madindtag i begyndelsen af studiet og igen efter fem og 10 år. Ud fra disse spørgeskemaer kunne forskerne regne sig frem til, at dem, der fulgte retningslinjerne havde en lavere risiko for at dø modsat dem, der ikke fulgte retningslinjerne lige så nøje.

Resultaterne er publiceret i det videnskabelige tidsskrift The British Medical Journal, hvor hele studiet ligger tilgængeligt.

Læs også:

Døde orm i din sushi kan give allergi

Hvordan bliver man verdens ældste menneske?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.