Forskere: Medicinsk marihuana øger ikke kriminalitet
Kilde: 
03 juli 2014

KORT NYT FRA UDLANDET 

I en undersøgelse af 11 amerikanske stater har forskere ikke fundet et link mellem legaliseringen af medicinsk marihuana og en stigning i kriminalitet. Det skriver Psypost.org.

Faktisk mener forskerne, at det kan medføre et fald i nogle typer kriminalitet. De så blandt andet på mord, voldtægter, tyveri, overfald, røveri og biltyveri.

»Vi siger ikke, at medicinsk marihuana nedsætter antallet af mord. Men resultaterne viser, at der ikke var en stigning i kriminaliteten som resultat af medicinsk marihuana. Vi fandt faktisk bevis for, at der var et fald i nogle typer kriminalitet som mord og overfald,« siger Dr. Robert Morris, der er adjunkt i kriminologi og hovedforfatter på studiet, til Psypost.org.

Forskerne undersøgte kriminalitetsraterne i alle 50 stater mellem 1990 – 2006, hvor 11 af staterne havde legaliseret medicinsk marihuana. Siden den periode er der 20 stater, der er hoppet med på legaliseringsvognen.

"Denne nye information, sammen med fortsat uddannelse af offentligheden i de negative aspekter af at ryge marihuana, vil gøre dialogen mellem for og imod legalisering mere lige. De subjektive kommentarer i sammenhængen mellem marihuana love og kriminalitet tages væk, så dialogen kan blive mere harmonisk i forhold til virkeligheden,« siger Robert Morris til Psypost.org. 

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift PLOS ONE. 

Læs også: 

Cannabis kan dræbe kræftceller og bremse sklerose

Hash giver måske ikke varige skader i hjernen alligevel

Er det farligt at ryge hash?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.