EU-komissionen: Vi fjerner ikke penge øremærket til forskning
Kilde: 
24 marts 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

EU-komissionen udtaler sig nu om deres videnskabelige ambitioner for første gang, siden de nedlagde posten som videnskabelig chefrådgiver i november sidste år. Det skriver Nature.

Efter omstruktureringen blev den portugisiske ingeniør og økonom Carlos Moedas ansat til at undersøge, hvordan den fremtidige model for håndteringen af komissionens forskningsprogrammer skal være.

Han svarer nu på kritik af, at 2,7 milliarder angiveligt skal fjernes fra komissionens støtteprogram for forskning og innovation Horizon 2020 for at finansiere investeringsprogrammet EFSI.

»Pengene bliver ikke taget væk fra forskningen. Det store billede er, at vi har brug for at øge den totale mængde penge, som bliver brugt på forskning og innovation i Europa over de næste fem år, og det betyder ikke så meget, hvor pengene kommer fra. EFSI-programmet er en måde hvorpå, vi kan få mere fra Den Europæiske Investeringsbank, medlemsstater og private investorer. EFSI er et program med højrisiko og højt afkast, og det vil være attraktivt for investorer, fordi det første investeringstab rammer komissionens bidrag, og pengene i programmet kommer også til at støtte forskning,« siger Carlos Moedas til Nature.

Han understreger over for Nature, at projekter under EFSI kan være alle størrelser, og at der ikke er grund til bekymring over, hvorvidt ens forskningsprojekt er for lille til at konkurrere om pengene.

Læs også:

Forskere er rystede over, at EU dropper forskningsrådgiver

Nye EU-regler truer alligevel ikke dansk forskning

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.