Forskere er rystede over, at EU dropper forskningsrådgiver
Kilde: 
18 november 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Det har vakt stor hovedrysten og kritik blandt forskere, at EU-kommissionen har droppet at have ansat en videnskabelig chefrådgiver (EU Chief Scientific advisor, CSA).

Det skriver BBC.

Siden 2012 har rollen som EU’s videnskabelige chefrådgiver været besat af den skotske professor og molekylærbiolog Anne Glover, men EU-kommissionen har nu bekræftet, at stillingen ikke vil blive forlænget.

Da Anne Glover fik stillingen under den tidligere formand for EU-kommissionen, Jose Manuel Barroso, lød jobbeskrivelsen ifølge BBC, at den videnskabelige chefrådgiver skulle »stille uafhængig ekspert-rådgivning til rådighed inden for ethvert aspekt af videnskab, teknologi og innovation.«

I sit virke som chefrådgiver har professor Anne Glover skabt opstandelse blandt grønne miljøgrupper i EU med sin åbne støtte til genetisk modificerede afgrøder (GMO). I modsætning til EU’s officielle holdning har Anne Glover ifølge BBC udtalt, at det er »en form for galskab« at modsætte sig GMO-teknologien.

Det fik løbet af sommeren miljøgrupper til at sende et brev til EU-kommisionens nye formand, Jean-Claude Juncker, hvori de opfordrede ham til at skrotte rollen som videnskabelig chefrådgiver.

Til trods for stærk støtte til Anne Glovers arbejde fra videnskabelige organer har Jean-Claude Juncker besluttet formelt at lukke Bureau of European Policy Advisers, som også omfattede rollen som videnskabelig chefrådgiver, skriver BBC.

Læs mere om lukningen i denne kommentar på The Conversation.

Læs også:

Antibiotikaresistens er en tikkende bombe

Barroso: Forskere skal lære af amerikanerne

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.