En gåtur i kontorlandskabet sikrer sund blodgennemstrømning
Kilde: 
29 september 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Otte stive timer foran en computerskærm kan gøre de fleste både stivbenede og sammenkrøllede. Faktisk kan det også svække blodgennemstrømningen allerede efter seks siddende timer.

Ny forskning viser dog, at en kort gåtur bringer gennemstrømningen tilbage til normalen igen, skriver Sciencedaily.com.

»Vores undersøgelse viser, at når du sidder i seks sammenhængende timer, eller størstedelen af en otte timers arbejdsdag, er blodtilførslen til benene stærkt reduceret. Vi har dog fundet ud af, at kun 10 minutter til fods efter at have siddet i en længere periode vender de skadelige effekter,« siger professor og hovedforfatter på det nye studie Jaume Padilla fra the MU School of Medicine til Sciencedaily.com.

Forskerne har i alt testet 11 personers vaskulære funktion, efter de havde siddet stille over længere tid. Undersøgelsen viste, at særligt blodgennemstrømningen i underbenet var stærkt svækket. Ved at gå i blot 10 minutter flød blodet frit rundt i kroppen igen.

Der er dog brug for mere forskning på området, før man med sikkerhed ved, hvor stor indflydelse stilsiddende arbejde har på vores sundhed.

»Undersøgelser har vist, at mindre siddende arbejde kan føre til bedre hjertekarsundhed. Men der er behov for mere forskning for at afgøre, om gentagne perioder med nedsat vaskulær funktion fører til langsigtede komplikationer,« siger Jaume Padilla.

Det nye studie er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Experimental Physiology.

Læs også:

Det er usundt at arbejde i fritiden

Motion gør dig mere sund end et vægttab

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbv
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.