DNA løser mysteriet om ulven på Falklandsøerne
Kilde: 
06 marts 2013

Det 320 år gamle mysterie om hvordan ulven blev det eneste landbaserede pattedyr på Falklandsøerne er løst af forskere fra University of Adelaide, skriver ABC Science.

Selvom ulvene har været uddøde i mange år, så har deres oprindelse stadig forundret det videnskabelige samfund siden 1700-tallet, for Falklandsøerne ligger mere end 500 kilometer fra det sydamerikanske fastland, og det var simpelthen umuligt at forklare, hvordan ulvene havnede der.

Men ifølge ny forskning fra University of Adelaide, så gik ulvene rent faktisk ud på øen for 16.000 år siden.

Ved at sammenligne DNA kunne forskerne påvise at øulvene med stor sandsynlighed nedstammer fra en anden uddød ulveart, der huserede på det sydamerikanske fastland. Det afgørende ved det nye DNA match var timingen.

Tidligere DNA forskning havde nemlig fundet en forbindelse mellem den mystiske falklandsulv og en anden ulveart, som levede for 330.000 år siden i Sydamerika. Problemet var bare, at den teori ikke kunne forklare, hvordan Falklandsulvene endte ude på øen.

Men med det nye DNA match passer kronologien. For 16.000 år siden var nemlig perioden for den seneste istid, og det kan med stor sandsynlighed forklare, hvordan ulvene kom ud til Falklandsøerne: De gik over isen.

Falklandsulven blev udryddet i 1876, og de to eneste levende eksemplarer, som var fragtet til London, døde uden at føde unger.

LÆS OGSÅ PÅ VIDENSKAB.DK:

Ulv nummer to bekræftet af fotofælde

Såret brasiliansk ulv helbredt med stamceller

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.