Danske medier - herunder Videnskab.dk - har været i en slags ulvehysteri siden rygterne om en ulv i Thy begyndte at svirre i oktober 2012. Hobby-ornitologer og naturvandrere har observeret og taget billeder af dyr, der i hvert fald godt kunne være en ulv af en slags. Eller noget lignende. Måske.
Men nu skulle den altså være god nok. Ulv nummer to gik søndag d. 24 februar i en fotofælde opstillet ved en krondyrfoderplads i det midtjyske hedelandskab på Harrild Hede mellem Ikast og Brande - et område og terræn, der egner sig særdeles godt til ulve.
Det er det endelige bevis på, at mindst én ulv befinder sig i Midtjylland.
Læs også: Ulv i Danmark: Skal vi være bange?
I en pressemeddelelse fra Naturhistorisk Museum i Aarhus kaldes ulvens genkomst til den danske natur for en berigelse - selvom råvildt og jægere måske ikke er helt enige.
Skal undersøge formodet ulvelort
Tilbage står spørgsmålet så om, hvad den fotograferede ulv er for én. Naturhistorisk Museum får i dag en lort fra dyret ind til analyse.
»Hvis den stammer fra en ulv, hvad alt tyder på, vil en analyse af ekskrementet blandt andet kunne fortælle, hvor gammel ulven er, hvad den har spist, og om der er tale om en han- eller hunulv, og det vil også give os viden om den livssammenhæng, som dyret måtte befinde sig i,« siger Naturhistorisk Museums ulveekspert, seniorforsker og museumsdirektør Thomas Secher Jensen i pressemeddelelsen.
Læs også: Ulvehunden fra Thy: Derfor ved forskerne ikke, om det er en rigtig ulv
Tilstedeværelsen af en ulv har været formodet længe, efterhånden som observationer af formodede ulve, ulvefodspor og efterladte kadavere af råvildt er blevet rapporteret.
I den kommende tid vil det vise sig, om ulv nummer to er en enlig strejfer, eller om ulveindvandringen til den danske natur er massiv.