Ulv nummer to bekræftet af fotofælde
Nu skulle det være ganske vist. Endnu en ulv er observeret i Danmark, denne gang fanget i en fotofælde. En analyse af dyrets lort skal røbe dens alder og køn.

Danske medier - herunder Videnskab.dk - har været i en slags ulvehysteri siden rygterne om en ulv i Thy begyndte at svirre i oktober 2012. Hobby-ornitologer og naturvandrere har observeret og taget billeder af dyr, der i hvert fald godt kunne være en ulv af en slags. Eller noget lignende. Måske.

Men nu skulle den altså være god nok. Ulv nummer to gik søndag d. 24 februar i en fotofælde opstillet ved en krondyrfoderplads i det midtjyske hedelandskab på Harrild Hede mellem Ikast og Brande - et område og terræn, der egner sig særdeles godt til ulve.

Det er det endelige bevis på, at mindst én ulv befinder sig i Midtjylland. 

Læs også: Ulv i Danmark: Skal vi være bange?

I en pressemeddelelse fra Naturhistorisk Museum i Aarhus kaldes ulvens genkomst til den danske natur for en berigelse - selvom råvildt og jægere måske ikke er helt enige. 

Skal undersøge formodet ulvelort

Tilbage står spørgsmålet så om, hvad den fotograferede ulv er for én. Naturhistorisk Museum får i dag en lort fra dyret ind til analyse. 

»Hvis den stammer fra en ulv, hvad alt tyder på, vil en analyse af ekskrementet blandt andet kunne fortælle, hvor gammel ulven er, hvad den har spist, og om der er tale om en han- eller hunulv, og det vil også give os viden om den livssammenhæng, som dyret måtte befinde sig i,« siger Naturhistorisk Museums ulveekspert, seniorforsker og museumsdirektør Thomas Secher Jensen i pressemeddelelsen. 

Læs også: Ulvehunden fra Thy: Derfor ved forskerne ikke, om det er en rigtig ulv

Tilstedeværelsen af en ulv har været formodet længe, efterhånden som observationer af formodede ulve, ulvefodspor og efterladte kadavere af råvildt er blevet rapporteret. 

I den kommende tid vil det vise sig, om ulv nummer to er en enlig strejfer, eller om ulveindvandringen til den danske natur er massiv.

Podcasten Brainstorm

Lyt til Videnskab.dk's podcast om hjernen, Brainstorm, herunder. Du kan også finde flere podcasts fra Videnskab.dk i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk