Elbil sætter ny verdensrekord
Japan har sat ny verdensrekord med en elbil, der på mere end 27 timer har tilbagelagt over 1000 km på en enkelt opladning.

Bilen, som rekorden blev sat i, er en ombygget version af en Daihatsu Mira. (Foto: Japan Electric Vehicle Club)

Bilen, som rekorden blev sat i, er en ombygget version af en Daihatsu Mira. (Foto: Japan Electric Vehicle Club)

Gennemsnitshastigheden var på omkring 40 km/t, da den specialdesignede Mira EV kørte non-stop i ring på en racerbane i byen Shimotsuma i det japanske Ibaraki-præfektur, skriver telegraph.co.uk.

Den rød-hvide bil havde fastmonteret et specielt litium ion-batteri, skabt af det japanske firma Sanyo og tilbagelagde i løbet af 27,5 timer en afstand på 1003 km på en enkelt opladning.

Der var i alt 17 forskellige mennesker, der skiftedes til at sidde bag rattet, da den igen og igen tog turen rundt på banen.

Forventet boom

Testkørslen var organiseret af the Japan Electric Vehicle Club, der sidste november foranstaltede et lignende forsøg, hvor bilen dog kun nåede at tilbagelægge 555,6 km, før den igen skulle oplades.

Den nye rekord kommer meget belejligt for Japan, der i lighed med andre nationer, forbereder sig på et boom inden for elbiler i takt med, at efterspørgselen på miljøvenlige køretøjer stiger. Og her er netop spørgsmålet om opladning et af de mest presserende problemer.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om de utrolige billeder af Jupiter her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk