SpaceX vil sende turister rundt om Månen
Kilde: 
28 februar 2017

Elon Musks rumfartsvirksomhed, SpaceX, har planer om at sende 2 turister på tur rundt om Månen i 2018, skriver New York Times. 

Hvis projektet lykkes, er det første gang i 40 år, at mennesker kommer så langt ud i rummet.

Elon Musk forklarede i en telefonkonference, at to personer kontaktede SpaceX for at høre, om virksomheden kunne sende dem på et cruise forbi månen - dog uden at lande - og fortsætte, ind til tyngdekraften vender rumfatøjet og sender dem tilbage til Jorden.

Rejsen vil tage omkring en uge, som passagererne kommer til at tilbringe i en af SpaceX's Dragon 2 rumkapsler. Rumfartøjet er automatisk, men rumturisterne skal igennem træning, før de bliver sendt afsted.

Elon Musk har ifølge New York Times sagt, at rejsen kommer til at koste »lidt mere end omkostningerne ved en bemandet mission til rumstationen.« Han vil dog ikke ud med, hvor meget passagerne præcis kommer til at betale for deres rumcruise-billet.

Ifølge New York Times forholder flere eksperter sig skeptisk til SpaceX's planer om allerede at gennemføre missionen i 2018. 

sbl

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.