Novo Nordisk Fonden bevilger 370 millioner til forskning inden for sundhed og bæredygtighed
38 forskningsledere får 370 millioner kroner i støtte gennem Novo Nordisk Foundation Research Leader Programme.
Novo Nordisk Fonden Bevilling

Novo Nordisk Fonden uddeler 370 millioner kroner til langtidssigtede projekter, der varer fem år. Forskningen har til måls at »bidrage til nye opdagelser inden for blandt andet sundhed, sygdom og bæredygtighed.« (Foto: Novo Nordisk Fonden).

Novo Nordisk Fonden uddeler 370 millioner kroner til langtidssigtede projekter, der varer fem år. Forskningen har til måls at »bidrage til nye opdagelser inden for blandt andet sundhed, sygdom og bæredygtighed.« (Foto: Novo Nordisk Fonden).

Novo Nordisk Fonden støtter 38 forskningsledere med 370 millioner kroner til at udføre en række forskningsprojekter inden for sundhed og bæredygtighed.

Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

For eksempel går et af projekterne ud på at tilegne sig mere viden om, hvordan virus såsom influenza og SARS-CoV-2, som forårsager COVID-19, påvirker kroppens stofskifte, og om det kan forhindres, at virusser formerer sig i kroppen.

»Vi vil give dygtige forskere mulighed for at forfølge risikofyldte forskningsideer og afprøve nye veje og tilgange til vigtige problemstillinger. Dette tager tid, men det er ofte også her, at nye væsentlige opdagelser sker, siger Mads Krogsgaard Thomsen, der er CEO i Novo Nordisk Fonden, i pressemeddelelsen.

I forskningsprogrammet uddeles op til 10 millioner kroner til de forskellige ledere i en femårig periode.

Du kan se en liste over alle bevillingsmodtagerne og læse om deres projekter her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk