Annoncørbetalt indhold fra The Challenge Platform

Arrangør af konferencen Evigt Liv.

Anders måler hver dag sit helbred: Jeg vil være så sund som muligt, indtil det er slut
Anders Høeg Nissen måler dagligt alt fra hjerterytme til søvnmønster.

Når Anders Høeg Nissen tracker sit aktivitetsniveau, er der også tale om de dagligdagsaktiviteter, som man måske ikke tænker så meget over. For eksempel hvor mange timer man bruger foran en skærm. (Video: Center for Sund Aldring, Københavns Universitet)

Når Anders Høeg Nissen tracker sit aktivitetsniveau, er der også tale om de dagligdagsaktiviteter, som man måske ikke tænker så meget over. For eksempel hvor mange timer man bruger foran en skærm. (Video: Center for Sund Aldring, Københavns Universitet)

Et ur, en badevægt og en smartphone fuld af apps hjælper dagligt teknologijournalisten Anders Høeg Nissen med at måle, hvor sund han er.

Med andre ord så 'selftracker' han, og det har han gjort i omkring otte år.

»Jeg håber, at jeg bliver gammel - ikke at jeg lever evigt - men at jeg er så sund, som jeg kan være, indtil det er slut,« siger han i videoen foroven.

Gennem årene har han målt mange forskellige ting, og lige nu overvåger han eksempevis:

  • Aktivitetsniveau
  • Hjerterytme
  • Søvnmønster
  • Kalorieindtag
  • Blodsukkerniveau
Smart Aldring

Forskningsprojektet CHALLENGE stod i april 2019 bag arrangementet Smart Aldring. Både projektet og arrangementet var støttet af Novo Nordisk Fonden.

Videnskab.dk var arrangementets mediepartner og satte i den forbindelse fokus på aldring og sundhedsdata.

Læs mere i artiklen 'Tør du dele dine data med forskerne?'

Han har også fået kortlagt sit genom ved hjælp af en gentest og fået analyseret sine tarmbakterier. Alt sammen så han kan tage sine forholdsregler og leve så sundt som muligt.

Hans dagligdag er fuld af tracking. Som det første om morgenen springer han på vægten, der ikke kun kan måle hans vægt, fedtprocent og puls - den kan også måle, hvor meget CO2, der er i hans soveværelse.

Det siger sig selv, at det er en tidskrævende beskæftigelse, og Anders Høeg Nissen regner da heller ikke med at skulle måle på 10-15 ting hver dag resten af sit liv.

Det helt basale, som aktivitetsniveau, vægt og spisevaner, vil han gerne tracke, til den dag han dør.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om de utrolige billeder af Jupiter her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk