Sponseret indhold i samarbejde med Smart Aldring

Smart Aldring er et arrangement, hvor forskere giver tips til et bedre seniorliv og diskuterer brugen af sundhedsdata i deres arbejde.

Anders måler hver dag sit helbred: Jeg vil være så sund som muligt, indtil det er slut
Anders Høeg Nissen måler dagligt alt fra hjerterytme til søvnmønster.

Når Anders Høeg Nissen tracker sit aktivitetsniveau, er der også tale om de dagligdagsaktiviteter, som man måske ikke tænker så meget over. For eksempel hvor mange timer man bruger foran en skærm. (Video: Center for Sund Aldring, Københavns Universitet)

Når Anders Høeg Nissen tracker sit aktivitetsniveau, er der også tale om de dagligdagsaktiviteter, som man måske ikke tænker så meget over. For eksempel hvor mange timer man bruger foran en skærm. (Video: Center for Sund Aldring, Københavns Universitet)

Et ur, en badevægt og en smartphone fuld af apps hjælper dagligt teknologijournalisten Anders Høeg Nissen med at måle, hvor sund han er.

Med andre ord så 'selftracker' han, og det har han gjort i omkring otte år.

»Jeg håber, at jeg bliver gammel - ikke at jeg lever evigt - men at jeg er så sund, som jeg kan være, indtil det er slut,« siger han i videoen foroven.

Gennem årene har han målt mange forskellige ting, og lige nu overvåger han eksempevis:

  • Aktivitetsniveau
  • Hjerterytme
  • Søvnmønster
  • Kalorieindtag
  • Blodsukkerniveau

Han har også fået kortlagt sit genom ved hjælp af en gentest og fået analyseret sine tarmbakterier. Alt sammen så han kan tage sine forholdsregler og leve så sundt som muligt.

Hans dagligdag er fuld af tracking. Som det første om morgenen springer han på vægten, der ikke kun kan måle hans vægt, fedtprocent og puls - den kan også måle, hvor meget CO2, der er i hans soveværelse.

Det siger sig selv, at det er en tidskrævende beskæftigelse, og Anders Høeg Nissen regner da heller ikke med at skulle måle på 10-15 ting hver dag resten af sit liv.

Det helt basale, som aktivitetsniveau, vægt og spisevaner, vil han gerne tracke, til den dag han dør.

Hvis du vil vide mere om, hvad forskningen kan bruge den slags sundhedsdata til, kan du tilmelde dig arrangementet Smart Aldring, der finder sted 25. april i København. Her vil forskere også give tips til et bedre seniorliv.

Læs mere om arrangementet i artiklen 'Tør du dele dine data med forskerne?'.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.