Ups: NASA brændte mulige tegn på liv fra Mars

Annonce:

I 1976 landede sonden Viking 1 på Mars, hvor den skulle undersøge jordbunden for tegn på liv. Men den fandt ingenting, og derfor så det ud som om, Mars ikke havde de nødvendige byggeklodser, der kunne understøtte liv.

Men da Curiosity landede mere end tre årtier senere fandt den nøjagtigt de elementer, som man havde forventet fra Viking 1.

Nu viser det sig, at Viking 1 sandsynligvis ved et uheld havde brændt de prøver, den opsamlede, så de organiske forbindelser ikke kunne spores. Det skriver cnet.com.

Viking 1 var nemlig udstyret med en ovn, som kunne varme materialet op til en temperatur, hvor dens udstyr kunne spore de organiske molekyler i materialet.

Men ifølge en forskergruppe kan en af forklaringerne på det manglende materiale være, at det er brændt op i Viking 1’s ovn, før det kunne spores.

Cnet.com advarer dog om, at det ikke skal forstås, som om Viking 1 har brændt liv, men blot organiske forbindelser, som man finder mange steder i rummet. F.eks. på kometer.

ams

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts