Professor Hawking er på vej ud i rummet

Annonce:

Stephen Hawking er 74 år, har levet med sclerose siden han fyldte 21 og har siddet i kørestol de sidste 50 år. Alligevel har han nu sagt ’ja tak’ til en tur i rummet. Her er hans begrundelse.

»Jeg frygter ikke eventyr. Jeg har grebet farefulde muligheder, når de bød sig til. For år tilbage rullede jeg ned ad de stejleste bakker i San Fransico i min motoriserede kørestol. Jeg har rejst vidt og bredt, har besøgt Antarktis og Påskeøerne og har været nede i en ubåd.«

Sådan indleder Stephen Hawking det efterskrift han har skrevet til bogen How to make a spaceship af Julian Guthire. Uddraget af efterskriftet kan læses hos The Guardian.

Et nyt eventyr af dimensioner venter muligvis professoren lige rundt om hjørnet. Han har nemlig sagt ja til en tur i rummet med Richard Bransons Virgin Galactic SpaceShipTwo fartøj, VSS Unity. Han var ikke et sekund i tvivl, da Richard Branson tilbød ham er sæde i rumfartøjet.

»Jeg mener, at livet på Jorden er under en konstant risiko for at blive udslettet af en katastrofe såsom en pludselig atomkrig, en gensplejset virus eller andre farer. Jeg mener, at menneskeracen er uden en fremtid, hvis vi ikke tager til rummet.«

Ender Stephen Hawking med at rejse en tur ud i rummet, vil det nok være hans vildeste eventyr, selvom han har prøvet meget.

På trods af, at han har tilbragt de sidste 50 år af sit liv i en kørestol med en dødsdom konstant svævende over hovedet, har manden på ingen måde spildt tiden. Utallige eventyr kombineret med et professorat på Cambridge, der regnes for et af verdens allerfineste universiteter, har givet ham en sikker tro på, at mennesket må indtage rummet for at overleve som art.

Annonce:

Og han er klar til at være en af de første til at gøre netop det.

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts