Kinesisk rumstation er styrtet ned i Stillehavet

Annonce:

Har du frygtet for at få den vildfarne kinesiske rumstation, Tiangong-1, i hovedet? Så kan du godt ånde lettet op.

Den 10,4 meter lange rumstation er nemlig havnet i Stillehavet, efter størstedelen af stationen er brændt op i atmosfæren.

Det bekræfter det kinesiske rumagentur, CNSA, ifølge The Guardian.

Tiangong-1, der betyder ’Himmelsk Palads 1’, har været ude af kontrol siden 2016, da rumstationen stoppede med at reagere på kontrolcentrets signaler.

I december 2017 slog de kinesiske myndigheder alarm og forudså, at rumstationen ville styrte ned og ramme et ukendt sted på Jorden i slutningen af marts 2018.

Sandsynligheden for at få den ‘løsslupne’ rumstation i hovedet har dog ikke ligefrem været værd at satse på.

Ifølge Det Europæiske Rumagentur var sandsynligheden for at blive ramt af Tiangong-1 10 millioner gange mindre end den årlige sandsynlighed for at blive ramt af lynet.

Annonce:

En anden kinesisk rumstation med det oplagte navn Tiangong-2 er stadig i kredsløb om Jorden. Den blev opsendt i 2016, da dens forgænger gik offline.

Tiangong-2 er efter alt at dømme stadig i myndighedernes kontrol, så selv de virkeligt uheldige har ingen grund til at frygte for kinesiske rumstationer lige foreløbig.

mdm

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts