Hvis du har fået konstateret prostatakræft, så er det måske en fordel at bytte margarinen ud med olivenolie. Risikoen for at dø af prostatakræft falder nemlig, når man indtager vegetabilsk fedt og færre kulhydrater. Det skriver Forskning.no.
At enkelte ændringer i kosten mindsker dødeligheden for prostatakræftpatienter er resultatet af et amerikansk studie, der nu er udgivet i JAMAs tidsskrift Internal Medicine.
Studiet har undersøgt 4600 mænd, der var ramt af prostatakræft i perioden 1986-2010.
Her viste resultaterne, at de mænd, der øgede indtaget af det sunde vegetabilske fedt efter diagnosen, havde en lavere dødelighed.
»Sunde olier og nødder i kosten øger mængden af antioxidanter i blodet, og det reducerer indholdet af insulin og betændelse i kroppen. Og det kan hæmme udviklingen af kræften,« siger post.doc. Erin Richman, der står bag undersøgelsen, i en pressemeddelelse.
Ifølge undersøgelsen er det ikke meget, der skal til. Der er nemlig blot tale om en enkelt spiseskefuld sund olie, før risikoen for at dø falder.
Læs også på Videnskab.dk: