KORT NYT FRA DANMARK:
Indtil for nyligt havde næsten 800.000 danskere bedt om forskerbeskyttelse, men nu er det ikke længere muligt at få denne beskyttelse fra forskerne, skriver DR.dk
Det betyder ifølge DR, at forskerne nu kan ringe og spørge, hvad du synes om daginstitutionen, ældreboligen, sygehusopholdet eller lignende.
En lovændring per 31. marts betyder nemlig, at det er muligt at kontakte alle til borger- og brugerundersøgelser og til forskning.
Ifølge seniorforsker på Center for Folkesundhed i Region Midtjylland, Finn Breinholt, vil lovændringen betyde bedre muligheder for forskning.
»Det er en rigtig stor gave, og vi, der arbejder med befolkningsundersøgelser, råber tre gange hurra,« siger Finn Breinholt til DR Østjylland.
En kontorchef i Danmarks Statistik fortæller til DR, at man ikke skal frygte forskerhenvendelser i tide og utide – i gennemsnit bliver det hvert 10. år, lyder det fra kontorchef Peter Linde. Han tilføjer, at det er helt ok at sige nej tak.
Ifølge DR blev det i år 2000 gjort muligt for borgere at bede om forskerbeskyttelse, og denne mulighed havde omkring 800.000 danskere benyttet sig af.
Læs også:
Nye EU-regler truer unik dansk forskning
UVVU: Ingen ved, hvad god videnskab er
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
lb