KORT NYT FRA DANSKE UNIVERSITETER:
En ny teknik skal hjælpe biologer med at redde truede enge med havgræs, skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.
I samarbejde med australske biologer har forskere fra Syddansk Universitet udviklet en metode, som kan bestemme, om havgræs – såsom for eksempel ålegræs – indeholder svovl.
Ifølge pressemeddelelsen er havgræssets indhold af svovl nemlig en indikation på, om havbunden er under pres, og om vandmiljøet er truet.
»Det kan ikke altid ses på en havgræsplante, at den mistrives. Derfor er det nødvendigt at udvikle metoder til at afsløre, hvordan den har det, og hvad årsagen til mistrivslen er. Sådan en metode har vi nu,« fortæller professor Marianne Holmer fra Institut for Biologi i pressemeddelelsen fra Syddansk Universitet.
Enge med havgræs vokser langs verdens kyster, og de udgør et vigtigt habitat for masser af både små og store dyr i havet.
Samtidig fungerer havgræsset som en slags partikelfiltre, der holder vandet klart, og havgræsset lagrer desuden kulstof og næringssalte.
I Danmark er mange ålegræs-enge forsvundet siden 1930erne, men med den nye teknik håber forskerne ifølge Syddansk Universitet på at blive bedre til at redde de undersøiske enge.
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
lb
LÆS OGSÅ: