I en ny undersøgelse har forskere på Infektionsmedicinsk Afdeling og Aarhus Universitet brugt it-systemet InfCare HIV® og en underliggende database til at identificere og karakterisere personer med ikke-optimal hiv-behandling. Det skriver Aarhus Universitetshospital i en pressemeddelelse.
Med moderne kombinationsbehandling har hiv-smittede i dag i næsten normal levetid sammenlignet med ikke-hiv-smittede. Men der er stadig plads til forbedring. Behandlingsmålet er, at der ikke længere kan måles hiv-virus indhold i blodet, men det opnås ikke hos alle, og sen opstart af behandling er ligeledes et væsentligt problem i moderne hiv-behandling.
Forskerne fandt, at 27 (6,4 %) af alle personerne i aktiv hiv-behandling på Infektionsmedicinsk Afdeling pr. 29. oktober 2010 havde målbart hiv-virus ved deres seneste to blodprøvekontroller og dermed behandlingssvigt. De fandt også ud af, at en overraskende stor del af hiv-smittede afrikanske mænd (6 ud af 18) havde behandlingssvigt på undersøgelsestidspunktet. Desuden fandt forskerne 4 ubehandlede personer med så fremskreden hiv–infektion, at behandling burde være opstartet.