Forskere fra Københavns Universitet (KU) finder nu sammen med kolleger fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) for at lave stærkere forskning i dyr og mad.
I en pressemeddelelse lyder det, at universiteterne har fundet sammen på fødevare- og veterinærområdet for at »styrke den danske fødevareindustri og -produktion, sikre fødevarekvalitet i hele jord-til-bord-kæden og Danmarks europæiske position inden for fødevareforskning«.
De to universiteter dækker i forvejen ca. 85 procent af al fødevareforskning i Danmark, og håbet er, at et tættere samarbejde vil give et »internationalt kraftcenter, der matcher de stærkeste i verden«, og som har lettere ved at tiltrække midler fra f.eks. EU.
»Perspektiverne for Danmark i det kommende samarbejde er store. Det vil sikre vækst inden for dansk fødevareindustri og derved styrke et af Danmarks vigtigste eksportgrundlag. Regeringen har udtrykt et klart ønske om, at danske universiteter skal være blandt Europas absolut førende universitetsmiljøer. Dette samarbejde er et skridt i den retning,« siger prorektor på Københavns Universitet, Thomas Bjørnholm, i en pressemeddelelse.
Universiteterne vil i første omgang skabe et virtuelt center, som kan give erhvervslivet, myndigheder, forskere og studerende et overblik, hvad KU og DTU laver inden for fødevare- og veterinærområderne.
Samarbejdsaftalen løber efter planen over fem år.
Læs også på Videnskab.dk: Moderne mad giver ynkelig tarmflora