KORT NYT FRA UDLANDET:
I en ny analyse kobler forskere, efter eget udsagn, fiskeolie tæt sammen med hjernens sundhed, skriver Medpagetoday.
I studiet sammenlignede forskere fra University of South Dakota niveauet af omega-3-fedtsyrer – den vigtigste sundhedsfremmende komponent i fiskeolie – i deltagernes røde blodceller med deres hjernestørrelse, målt vha. af en MRI-scanner.
Forskerne fandt, at der var en positiv sammenhæng mellem deltagernes niveauer af omega-3-fedtsyrer og deres ’hjerne-volume’. Fedtsyrerne så især ud til at booste størrelsen på hjernens hippocampus, som blandt andet er forbundet med evnen til at huske, danne nye minder, stresshåndtering og følelser, skriver de i studiet.
De nye resultater har resulteret i en lang række overskrifter, hvor medierne konkluderer, at en diæt, som er rig på fiskeolie, kan være med til at booste dine kognitive egenskaber. Ifølge Medpagetoday skal man dog være varsom med at trække så bastante konklusioner – der er nemlig klare mangler i studiet, som du kan læse i den oprindelige artikel hos Medpage.
Forskningen er for nylig publiceret i det videnskabelige tidsskrift Neurology.
Læs også:
Hvordan får man omega-3 uden at spise harsk fiskeolie?
Fiskeolie eller dåsemakrel – hvor får jeg mest omega-3?
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
cpp