KORT NYT FRA UDLANDET:
Hvis et menneske vokser op i fattigdom, kan det have svært ved at styre sine følelser som voksen. Årsagen kan være, at fattige mennesker oplever et væld af stress gennem deres opvækst.
Sådan konkluderer amerikanske forskere i den seneste udgave af tidsskriftet PNAS ud fra studier og hjerneskanninger af 49 mennesker.
Ifølge en pressemeddelelse fra UIC – University of Illinois at Chicago – har forskerne fundet ud af, at børn, der som 9-årige var i familier med lav familieindtægt, som 24-årige havde forhøjet aktivitet i hjerneområdet amygdala, også kaldet mandelkernen, som spiller en rolle i vores oplevelse af frygt og andre negative følelser.
Evnen til at regulere de områder påvirker ifølge forskerne risikoen for at opleve fysiske og psykiske konsekvenser af både akut og kronisk stress.
“Vores fund antyder, at stress-belastningen ved at vokse op under fattige kår kan være den underliggende mekanisme, der forklarer sammenhængen mellem fattigdom i barndommen og hvor godt vores hjerne fungerer som voksen,” siger K. Luan Phan, professori psykiatri ved University of Illinois at Chicagos College of Medicine og førsteforfatter på studiet.
Studiet er lavet af forskere ved UIC, Cornell University, University of Michigan og University of Denver.
Læs også:
Hjerneskanninger afslører din sex-fantasi
Migræne kan afsløres af hjernescanning
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
th