Politikere taler om, at Danmark skal skabe højteknologiske arbejdspladser indenfor grøn energi og velfærdsteknologi.
Men nu viser det sig, at dansk biotek spinder en ny slags guld: nemlig fødevareingredienser. Halvdelen af alle osteskiver og en fjerdedel af alle de brød, der bliver spist verden over, indeholder danske ingredienser.
Derfor ærgrer professor Birger Lindberg Møller ved Science på Københavns Universitet sig over, at Danmarks førerposition på fødevareingredienser ikke er blevet omsat til flere nye biotekselskaber:
»En forklaring er, at nye biotekselskaber typisk er tvunget til at slippe forbindelsen til universiteterne for tidligt. Det sker for at undgå mistanke om sammenblanding af privatøkonomi og offentlig finansiering eller på grund af simpel pladsmangel på universiteterne.«
»Efterfølgende har virksomhederne svært ved at finde investorer, som har en tilstrækkelig lang tidshorisont, til at udviklingen af specifikke produkter kan lykkedes.« siger Birger Lindberg Møller