KORT NYT FRA DANMARK:
Den arvelige muskelsvindssygdom Dystrophia Myotonica gør typisk musklerne svagere, men det er velkendt, at sygdommen også kan ramme andre organer såsom øjne, hjerne, tarm og påvirke hormonerne i kroppen.
Nu viser ny forskning Statens Serum Institut (SSI), at sygdommen også giver danske patienter en højere risiko for en række hjertesygdomme, skriver SSI i en pressemeddelelse.
»Der er tale om en betydelig øget risiko. Vores resultater understøtter, at det er vigtigt, at patienter, som diagnosticeres med Dystrophia Myotonica, bliver henvist til hjerteudredning, og at det nødvendigt med livslang opfølgning,« siger læge og ph.d.-studerende Marie Lund i pressemeddelelsen.
Generelt har patienterne med Dystrophia Myotonica 3,5 gange forøget risiko for hjertesygdom. Forskerne fra SSI dykkede ned i data for over 1000 patienter gennem 25 år og så specifikt på hjertelidelser, som man må formode, at patienterne især kan få: hjertelidelser, hvor hjertemusklen er påvirket og lidelser, hvor hjertets ledningssystem eller hjerterytmen er påvirket.
Det viste sig, at patienterne med Dystrophia Myotonica har næsten syv gange så høj risiko som resten af befolkningen for at få den slags hjertesygdomme.
Undersøgelsen er offentliggjort i tidsskriftet European Heart Journal.
Læs også:
Læger jagter krokodiller i kamp mod mystisk hjertesygdom
Danmark dumper: Dødelig sygdom opdages ikke i tide
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.