Se den opsigtsvækkende video: Kæmpeblæksprutte filmet i nordamerikansk farvand for første gang
Kilde: 
26 juni 2019

Hvad gemmer sig på bunden af de amerikanske farvande? En af tingene er en kæmpeblæksprutte - Architeuthis duxder - der måler helt op til fire meter.

Den enorme blæksprutte er egentlig et sjældent syn i farvandet omkring den Mexicanske Golf 100 kilometer fra syd fra New Orleans, men nye videobilleder viser nu, hvordan en blæksprutte vikler sine tentakler rundt om et kamera nær havets bund, det skriver Gizmodo. 

Det var Nathan Robinson, forsker på Earthwatch Institut, der fandt optagelserne af blæksprutten efter en ekspedition i sidste uge, og det er første gang nogensinde, at den er spottet i amerikanske farvande, fremgår det af en artikel på Ocean Exploraition and Research.   

LÆS OGSÅ: Et hav af blæksprutter boltrer sig i Danmark

Undervandskameraet havde en mindre gople siddende, og det var tilsyneladende den, blæksprutten gik efter. 

Yderligere har Edie Widder, som har designet undervandskameraet, udstyret det med et rødt lys, hvilket blæksprutten ikke kan se. 

De gigantiske blæksprutter boltrer sig typisk en kilometer eller mere under vandet, hvor trykket er højt, og solstrålerne sjældent når ned. 

Og det er netop derfor, de nye optagelser vækker så stor begejstring blandt haventusiaster. 

Der er nemlig en række ting, som forskere stadig ikke ved om de store blæksprutter, herunder hvor mange der egentlig findes, præcis hvor de lever, og hvordan de opfører sig. 

Du kan se den fascinerende video øverst i artiklen, hvor hovedpersonen - den gigantiske blæksprutte - kommer ind i billedet efter omtrent ni sekunder. 

nan

LÆS OGSÅ: Video: Blæksprutte stjæler Videnskab.dk's kamera

LÆS OGSÅ: Sådan camouflerer blæksprutter sig

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.