NASA deler ikoniske billeder af 'Skabelsens søjler'
Skabelses søjler_2

'Skabelsens Søjler' set igennem et infrarødt filter. (Foto: NASA, ESA and The Hubble Heritage Team STScl/AURA)

'Skabelsens Søjler' set igennem et infrarødt filter. (Foto: NASA, ESA and The Hubble Heritage Team STScl/AURA)

Kilde: 
08 april 2020

Vi skal en tur i tidsmaskinen og helt tilbage til 1995, hvor NASA's rumteleskop Hubble producerede et fantastisk billede af, hvad der blev døbt ’Skabelsens søjler’.

I 2015 var Hubble så på spil igen, da teleskopet tog et billede med infrarødt lys, der får alle stjernerne til at fremstå skarpe, mens søjlerne ser en anelse mere uskarpe ud i billedet.

Det er NASA, der har mindet os om det imponerende syn, da de har delt de ikoniske billeder med resten af verden på deres hjemmeside.

Og det skal du selvfølgelig ikke snydes for.

Hubble_teleskop

Hubble-teleskopets første billede af 'Skabelsens Søjler' fra 1995. (Foto: NASA, ESA and The Hubble Heritage Team STScl/AURA)

Billederne bliver ligeledes delt på Hubblesite.com, hvor det beskrives, at to amerikanske astronomer var i gang med nogle helt normale observationer, da de så strukturen til 'Skabelses søjler' i en række billeder.

Søjlerne gemmer på nye stjerner, som bliver dannet af den gas og det støv, der omringer dem, og som udgør søjlerne selv.

Der, hvor gassen og støvet er tættest, kan der derfor gemme sig helt nyfødte stjerner.

Hvis du vil vide mere om, hvordan stjerner og planeter bliver til, har Videnskab.dk tidligere skrevet om, hvordan en opdagelse bringer forskerne tættere på at forstå, hvordan stjerner og planeter bliver dannet i Mælkevejen.

nan

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.